Status?

27/04/2021

– Sinds 11u33 kan je vertraging in PlanManager ondervinden. Wij doen hier alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Van zodra wij een oplossing gevonden hebben, plaatsen wij hier een update.

16/04/2021

Beste klant,
allereerst willen we jullie bedanken voor jullie gegeven feedback. Om de performantie van PlanManager te verbeteren, zal er ook dit weekend verder gewerkt worden aan een verhoging
van de capaciteit. Hiervoor worden alvast 2 extra servers ingezet. Ook de herindeling van de bestaande infrastructuur zal bekeken worden.

Alvast onze excuses voor het ongemak en fijn weekend!

08/04/2021

UPDATE 17u00

– De oorzaak van de vertragingen vandaag kwam doordat 2 nodes zijn uitgevallen na een crash van de systeemsoftware. Deze dient herstart te worden en zal de komende uren door het technische team uitgevoerd worden. Momenteel is 1 node actief waardoor de vertragingen nog steeds voorvallen. Onze eerste prioriteit is om de 2 nodes terug te activeren. 

– Sinds 13u30 kan je vertraging in PlanManager ondervinden. Wij doen hier alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Van zodra wij een oplossing gevonden hebben, plaatsen wij hier een update.

– Sinds 9u40 is PlanManager terug up and running. Het technische team analyseert momenteel de oorzaak van de vertraging.

– Sinds 8u45 kan je vertraging in PlanManager ondervinden. Wij doen hier alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Van zodra wij een oplossing gevonden hebben, plaatsen wij hier een update.

01/04/2021

UPDATE 9u10

– Sinds 8u58 is de datacontainer terug up and running. Het technische team analyseert momenteel de oorzaak.

– Sinds 8u04 ervaren wij problemen met onze datacontainer. Foto’s/documenten kunnen hierdoor niet bruikbaar zijn. Wij doen hier alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Van zodra wij een oplossing gevonden hebben, plaatsen wij hier een update.

29/03/2021

UPDATE 14u20

– Sinds 14u00 is PlanManager terug up and running. Het technische team analyseert momenteel de oorzaak van de vertraging.

– Sinds 13u14 kan je vertraging in PlanManager ondervinden. Wij doen hier alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Van zodra wij een oplossing gevonden hebben, plaatsen wij hier een update. 

25/3/2021

UPDATE 13u20

– Sinds 12u30 is PlanManager terug up and running. Het technische team analyseert momenteel de oorzaak van de vertraging.

– Sinds 12u00 kan je vertraging in PlanManager ondervinden. Wij doen hier alles aan om dit zo snel mogelijk op te lossen. Van zodra wij een oplossing gevonden hebben, plaatsen wij hier een update.